Hirdetés

Menczer Tamás a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban idézte Gyurcsány Ferenc egyik kijelentését, miszerint „valójában elvesztegetett évtized áll Magyarország mögött, Orbán és kormányának vezetésével”.

A kommunikációs igazgató erre reagálva videójában azt mondta: „elvesztegetett évtized? Gyurcsány úrnak megártott az önbizalom.”

Úgy folytatta: volt egy elvesztegetett évtized, akkor „ön és a társai vezették az országot, és tönkre is tették. Csak egy válság volt, és mégis csődbe vitték az országot; az égbe emelték a rezsit, tönkretették a munkahelyeket, elvettek egyhavi bért és nyugdíjat. Annyi böszmeséget csináltak, hogy felsorolni is nehéz lenne.”

Hozzátette: ehhez képest Orbán Viktor a válságok korában vezeti Magyarországot. Covid, bevándorlás, háború, szankciók, energiaválság, gazdasági válság és lehetne sorolni – mondta.

Korábban írtuk

És mégis egymillióval többen dolgoznak, „mint az önök idejében” – mondta, hozzátéve, hogy visszaadták és megvédték a 13. havi nyugdíjat, csökkentették a rezsit, a családtámogatási rendszer pedig világszinten is páratlan. „Ez a különbség. És ami most a legfontosabb, nem vagyunk benne a háborúban Orbán Viktornak köszönhetően. Ha ön vezetné az országot, már rég benne lennénk a háborúban nyakig. Tudjuk jól, hiszen ön elmondta” – emlékeztetett Menczer Tamás, bejátszva Gyurcsány Ferenc mondatát: „háborúban fegyver kell a kézbe”.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a háborúban visszalőnek ám, Gyurcsány úr, és nem ám vízipisztollyal, itt már atombombákat, atomfegyvereket emlegetnek.

Kitért arra, hogy a francia elnök olyan természetességgel és olyan gyakorisággal beszél az atomfegyverekről, mintha azt mondaná, hogy igyunk egy kávét.

„A helyzet napról napra veszélyesebb és súlyosabb. Magyarország békéjét és biztonságát a háborúpárti baloldallal szemben is meg fogjuk védeni. Június 9-én, csak a béke, csak a Fidesz”

– mondta videójában Menczer Tamás.