Hirdetés

„Melegszik a pite, Peti! Dőlnek a csontvázak. Hány haver kapott a lóvéból, amikor a Diákhitel Központot vezetted? Se közbeszerzés, se pályázat, se semmi? Csak ment a zseton fű alatt? És most ezek az emberek segítik a pártodat? Hogy van ez, Peti? És te beszélsz tisztességről?! Megint hazudsz, Peti!” – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás a Magyar Nemzet hétfői cikkére utalt, miszerint a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december elsején kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel. A cég ebben azt vállalta, hogy nettó 13,34 millió forintért kiszámolja, hogy a diákoknak nyújtott hitelezésnek milyen valószínűsíthető hatása volt a nemzetgazdaságra. Emellett meg kellett becsülnie azt is, hogy az elkövetkező három–öt évben milyen gazdasági hatás kapcsolódhat a diákhitelekhez.A teljességgel képtelennek tűnő megbízást ráadásul igen gyorsan el kellett végezni: a Magyar Nemzet által megismert szerződés szerint december 23-a előtt meg kellett tartani az úgynevezett vezetői prezentációt.

A lap most újabb érdekes szerződésre bukkant. Egy évvel az előző eset előtt kötött szerződést a Diákhitel Központ a Think & Tank Management Kft.-vel. Az a megbízás 14,7 millió forintról szólt, és szintén igen sürgős lehetett, a munkát ugyanis 2020. december 14. és 31. között kellett elvégezni.

A két szerződés körülményeiben több közös pont is akad.

Korábban írtuk