Menczer Tamás értékelése szerint sok fontos választás van már mögöttünk, de ilyen létfontosságú még nem volt. Ukrajnában két éve dúl a háború, az egész világon háborús készülődést lehet látni, a harmadik világháború, a NATO és Oroszország konfliktusának kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban. Ezért a június 9-i választás egyszerűen megfogalmazható tétje: „háború vagy béke” – jelentette ki.

Hirdetés

Elmondta, a Fidesz választási manifesztumában, amelyet ma délután mutat be Orbán Viktor miniszterelnök, benne van minden a választás tétjéről és a párt álláspontjáról. A dokumentum világosan és röviden úgy foglalható össze: „mi nemet mondunk a háborúra, nemet mondunk a bevándorlásra és nemet mondunk az LMBTQ-propagandára is” – fogalmazott a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás hangsúlyozta: Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése nem lezárt folyamat, hanem folyamatos küzdelem. A magyar miniszterelnöknek, a kormány tagjainak és az európai parlamenti képviselőknek alkalomról alkalomra, tárgyalásról tárgyalásra meg kell őrizniük Magyarország békéjét és biztonságát és a békepárti pozíciójukat.

Ez egy folyamatos küzdelem, amely csak a magyar emberek támogatásával lehetséges, hiszen óriási és folyamatosan nő a háborúpártiak nyomása – mondta.

Korábban írtuk

A politikus a súlyosodó nyomás jeleként értékelte a héten Brüsszelben tartott konzervatív konferencia bezárását. Felidézte: a brüsszeli főpolgármester és a kerületi polgármesterek akadályozták, a szélsőséges, baloldali Antifa mozgalom fenyegette, és a politikai nyomásgyakorlás, valamint a fenyegetés hatására az első két helyszín lemondta a konferenciát, majd a harmadik helyszínen elkezdték, de az oda érkező rendőrök nem biztosították és megvédték a konferencia résztvevőit, hanem hazaküldték őket. Mindez azért történet, mert a békepártiaknak, köztük a magyar miniszterelnöknek már azt sem akarják megengedni, hogy megszólaljanak – értékelt Menczer Tamás.

A kommunikációs igazgató meggyőződése szerint akik háborúpártiak, politikai és/vagy gazdasági érdekek miatt azok. A háborúban azonban csak vesztesek vannak, tehát ez teljesen szembemegy a magyar és az európai érdekkel.

„A mi érdekünk a béke, az azonnali, feltétel nélküli tűzszünet és a béketárgyalás”

-jelentette ki Menczer Tamás.

Ezért kell minél több olyan embert küldeni Brüsszelbe, aki valóban az európai és a magyar érdeket képviseli – tette hozzá a képviselő.