Oktatási szakértők és szakmai szervezetek arról tájékoztatták a Magyar Hírlapot, hogy az oktatási apparátus kivár az érdemi döntések meghozatalával, mert bizonytalanná vált a tárca vezetőjének, Hiller Istvánnak (MSZP) a pozíciója.

A napilap szerint az utóbbi hetekben rendkívül lassúvá vált a szakmai munka az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. Számos olyan kérdésben megrekedtek a tárgyalások, amelyeket még a következő tanév kezdete előtt, tehát két hónapon belül rendezni kellene.

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint teljesen alaptalanok a személycserére, Hiller István menesztésére vonatkozó értesülések. Eddig kétszer – januárban és a tandíjkérdésben a kormánynak súlyos vereséget hozó márciusi népszavazás után – merült fel Hiller István esetleges leváltása.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is kritikával illette az év elején a szaktárcát a minisztériumok teljesítményének értékelésekor, több szakmai eredményt és a felsőoktatási reform hatékonyabb kommunikációját kérte Hiller minisztertől, aki elődje volt az MSZP elnöki tisztségében.

(hirado.hu/Magyar Hírlap)