Bár a sajtóban már többször felröppent a hír, a Krónika információi szerint Kocsis István múlt heti sikertelen meghallgatását követően már biztosnak tűnik, hogy még júliusban távozhat a BKV vezérigazgatója. A rádió BKV-hoz közeli forrásból úgy értesült: jövő héten kedden, a gazdasági bizottság ülésén dönthetnek Kocsis István menesztéséről.

Kocsist még a hónap elején tájékoztatták a főváros vezetői arról, bizalmi válság alakult ki vele szemben döntően a Magyar Villamos Művekhez köthető ügyei miatt. Felszólították: július 15-én a BKV felügyelőbizottságában tisztázza magát. A BK-vezér azonban az ülésén nem jelent meg annak dacára, hogy Demszky Gábor főpolgármester korábban a Népszabadság szerint közölte: „óriási tétje van a lépésnek”, az ügyek tisztázása nem várhat heteket. A vezérigazgató titkárságán még a bizottsági ülés előtt közölték: Kocsis István július 15-én szabadságon lesz. Ezt viszont sem a főpolgármester, sem Steiner Pál MSZP-s frakcióvezető, sem Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes nem vette jó néven. Sőt Steiner Pál a Népszabadság szerint azt mondta: ha a vezérigazgató nem tisztázza magát, akkor „fel kell vetni a bizalmi kérdést vele szemben”.

A rádió úgy tudja, jövő kedden nem csak az dőlhet el, hogy távozhat Kocsis István. Információk szerint már az utódot is megtalálták Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes személyében. Balogh korábban Antal Attila korábbi BKV-vezér betegségét követően átmenetileg már irányította a céget. A BKV-nál egyelőre cáfolják a hírt, a jövő keddi bizottsági ülés napirendjét pedig még nem küldték el a képviselőknek.

(MR1-Kossuth)