Fotó: MTI/Bugány János, illusztráció

A Fidesz szerint, ha az MSZP átláthatóbbá szeretné tenni a kampányfinanszírozást, akkor válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy mennyi pénz jutott a párt kasszájába Czeglédy Csaba ügyvéd 3 milliárdos áfacsalásából.

A nagyobbik kormánypárt ezt Nyakó István, az MSZP sajtófőnökének szerdai nyilatkozatára reagálva közölte az MTI-vel. Az ellenzéki politikus korábban azt mondta, a Fidesz választási csalást követett el 2010-es plakátkampányával és az ellenzéki párt tudni szeretné, melyik fideszes vezető hagyta azt jóvá.

A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialistáknál igazán nagy lehet a kétségbeesés, ha még most is 2010-es választás eredményével „barátkoznak”. Hozzátették: ha átláthatóbbá szeretnék tenni a kampányfinanszírozást, akkor válaszoljanak arra, mennyi pénz jutott a párt kasszájába a Czeglédy Csaba ügyvéd 3 milliárdos áfacsalásából, a 4-es metró beruházásából és Soros György támogatásából. “Vajon Simicska az MSZP-nek is ígért fillérekért plakáthelyeket?!” – tette fel a kérdést a Fidesz közleményében.

MTI