A 2010-es földrengésszerű győzelemhez közelítő, 2,6 millió szavazattal nyerte meg a vasárnapi választást a Fidesz–KDNP-koalíció.

A pártszövetség ezzel többszörösen is történelmet írt, nemcsak sorrendben harmadszor győzedelmeskedett, de harmadszor nyerte el kétharmaddal a választók bizalmát, és bő 300 ezerrel több szavazatot kapott, mint négy évvel ezelőtt. A nemzet megvédése erős hívószónak bizonyult, és a következő négy évre rendkívül stabil felhatalmazást ad.

A választók bíznak a kormányban

Nem csupán kormányváltó hangulat nem volt: rendkívül sokan mentek el szavazni annak érdekében, hogy maradjon ez a kabinet, mert az Orbán-kormányban látják a szociális és a fizikai biztonságuk garanciáját – mondta a Demokratának Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

További cikkeink a témában: Fejetlenség a Jobbikban; A baloldal bukása; Léteznek Még a Parlamentben; Nemzetközi sajtóvisszhang

Visszanyert küldetés

Múlt szerdán ünnepélyes keretek között átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthonát, a Ludovika Campust, valamint Budapest egyik legnagyobb közparkját, a megújult Orczy-kertet. Bemutatjuk a fejlesztéseket, valamint interjút olvashatnak Fürjes Balázs kormánybiztossal is.

A Demokrata legfrissebb száma április 11-től kapható az újságárusoknál.