Az ügyben két mezőkövesdi férfi és nő ellen indult eljárás.

Hirdetés

A nők beszervezését a legtöbb esetben a férfiak végezték az általuk ismert, mélyszegénységben élő családfők megkörnyékezésével. A prostituáltakat a svájci útjaikon a nők kísérték – olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a szexmunkáért cserébe fix egymillió forintos bevételt ígértek a nőknek, akik általában két-három hétre utaztak Zürichbe. Megérkezésüket követően azonnal munkába kellett állniuk, és az elkövetők által már bejáratott bár és hostel előtti utcaszakaszon kínálták szexuális szolgáltatásaikat, ugyanakkor az ügyfeleket már szálláshelyükön fogadták, miközben tevékenységüket valamelyik nő folyamatosan figyelemmel kísérte és ellenőrizte.

A lányfuttatók előre meghatározták, hogy a sértetteknek egy nap mennyi pénzt kell megkeresniük, ezért az áldozatok nem egyszer napi 14-18 órákat álltak az utcán, hogy a napi 1500-000 svájci frank körül meghatározott összeget megkeressék a rájuk „vigyázó” futtatók számára.

Amikor a nők ezt az összeget nem keresték meg, vagy nem követték a kapott utasításokat, esetleg egyéb módon ellenszegültek munkaadóiknak, a beígért fizetésükből levontak, vagy veréssel fenyegették meg őket. Volt olyan eset is, amikor tettlegesség is történt – olvasható.

A KR NNI közölte, három-négy sértett egyidejű foglalkoztatása esetén, két-három heti Zürichben eltöltött turnus után az elkövetők tisztán 10 és 20 millió forint közötti összeget kerestek a szexuális kizsákmányolásból.

A svájci és magyar hatóságok közös akcióban fogták el a négy elkövetőt, a két férfit Magyarországon, a két nőt pedig Svájcban le is tartóztatták.

A két férfivel szemben több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva erőszakkal vagy fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A két nőt a svájci ügyészség emberkereskedelem és prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként – olvasható a police.hu oldalon.

Korábban írtuk