Fotó: MTI/Lakatos Péter
Bodrogi Richárd, a programot kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatója az Erasmus-programról tartott sajtótájékoztatón a Tempus Közalapítvány Kéthly Anna téri központjában 2023. október 26-án

Bodrogi Richárd közölte, jelenleg 50 magyar felsőoktatási intézmény vesz részt az Erasmus-programban, ebből 21 intézmény modellváltott.

Hirdetés

A 29 nem modellváltott intézmény értelemszerűen nem szembesült nehézségekkel a program lebonyolításában, a modellváltott egyetemek esetében pedig a kormány 1,8 milliárd plusz forrást biztosított a mobilitási programokhoz, amelyet a közalapítvány kuratóriuma augusztusban szét is osztott – ismertette a főigazgató.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora arról beszélt, hogy idén szeptemberben új tantervi hálót vezettek be az egyetemen, amelynek köszönhetően százszázalékos kreditelismerést biztosítanak a mobilitási programokban részt vevő hallgatóknak az alap-, a mester- és a PHD-képzésben is.

Emellett az egyetem a modellváltásból származó többletbevételéből megemeli a külföldön tanuló hallgatók megélhetési ösztöndíját, havi száz eurót adnak még pluszban saját forrásból a hallgatóknak a külföldi megélhetés finanszírozására – közölte a rektor.

Kiemelte, ezekkel a döntésekkel is szeretnék növelni a hallgatókban a mobilitási kedvet, mivel a nemzetköziesítés egyik fontos elemét képezi a hallgatók külföldi tanulmánya.

Korábban írtuk