Csaknem 450 millió forint uniós támogatásból újult meg Karcagon a városháza és az előtte levő tér, a vásárcsarnok, valamint a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ – mondta a földművelésügyi miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban vasárnap.

Fazekas Sándor a projekt záró rendezvényén azt mondta, a karcagiak a fejlődésnek olyan útját választották, amely összhangban van a kormányzati politikával, ebbe az irányba kell haladni a jövőben is.

Hozzátette, a fejlődésnek folytatódni kell, ezért kezdeményezte, hogy a 2016-os költségvetési javaslatban szerepeljen a városi rendőrkapitányság új épületbe költöztetésének terve. Dobos László, Karcag polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a 450 millió forintos beruházás – amelyet az építkezés során felmerült járulékos költségek miatt a karcagi önkormányzat 15-20 millió forinttal egészített ki – csak egy része annak a fejlődésnek, amely régóta tart, és folytatódni is fog. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) szólt arról, hogy az átadott fejlesztés a lakosság életminőségét, megelégedettségét szolgálja. A projekt keretében megvalósult a piac belső felújítása, az akadálymentesítés, irodahelyiségek és a szellőzőrendszer kialakítása. Megújult a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ homlokzata, megtörtént az épület belső átalakítása, a nyílászárók cseréje. Parkoló épült, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, felújították a tetőszerkezetet.

A városháza felújításánál akadálymentes liftet építettek be, felújították a közműveket, a tetőt, a homlokzatot, nyílászárókat cseréltek. A projekt keretében burkolták a városháza előtti teret, felújították a járdákat. A beruházás a Széchenyi 2020 program pályázati támogatásával valósult meg.

MTI