Az MSZP elnöke szerint pártja 2018-ban meg fogja nyerni a választást. Molnár Gyula kedden Sopronban, sajtótájékoztatón kiemelte: bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig „megjavítható”.

Fotó: mti, archív, illusztráció

Hozzátette: a választási győzelemre igazi esély akkor van, ha közösen indulnak az ellenzéki pártok a Fidesz és a Jobbik ellen, közös miniszterelnök-jelölttel és közös listával. Aki más megoldást javasol, „az nem akar igazán nyerni” – jegyezte meg Molnár Gyula.
    
A „kételkedőknek” a pártelnök azt javasolja, hogy első körben a miniszterelnök-jelölt kérdéséről nyilatkozzanak, hogy van-e jobb javaslatuk Botka Lászlónál. A következő körben a 106 egyéni választókerület jelöltjeiről lehetne egyeztetni, végül pedig a listáról. 
    
Molnár Gyula Sopronban felidézte, hogy március 14-én hirdették meg Tegyünk igazságot! nevű országjáró politikai programjukat, amelynek keretében április végéig Botka Lászlóval az összes megyei jogú városba és kisebb településekre is ellátogatnak, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi és a régiók közti különbségekre. 
    
A párt javaslata szerint ezeken az egyenlőtlenségeken úgy lehetne javítani, ha a százmillió forint feletti vagyonnal, egymillió forint feletti havi jövedelemmel és tízmillió forintnál értékesebb autóval vagy egyéb luxusvagyontárggyal rendelkezőket megadóztatnák. Az úgynevezett luxusadóból Molnár Gyula szerint 300 milliárd forint folyhatna be az államkasszába. 
    
Az országjárás során szerzett tapasztalatokat pedig bele építik az egészségügyre, az oktatásra és a nyugdíjasok helyzetére vonatkozó programjukba, amelynek elemit vélhetően május 1. és május 27. között mutatják be. 

MTI