A Pa-Dö-Dő együttes és Caramel énekes kinézetén és származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester – írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint Schneller Domokos (Fidesz) elmondta: arról érdeklődött a kerület vezetőjénél, hogy a különböző rendezvényekre kifizetett sztárgázsik 42 millió forintos összegét nem lett volna-e jobb a beázó iskolaépületek tetőinek megjavítására fordítani, és példaként hozott fel néhány popelőadót, aki a kerületben lépett fel.

Molnár Gyula azzal riposztozott, hogy felkéri munkatársait, olyan rendezvényeket szervezzenek ezek után, amelyekre nem elhízott és cigány művészeket hívnak meg. A lap forrásai azt állítják, hogy a baloldalról és az alpolgármesterek közül is többen nevettek Molnár „poénján”.

Schneller elmondta, azonnal visszautasította ezt a hangot, mivel a polgármester nem bélyegezhet meg senkit etnikai hovatartozás és a testsúlya alapján.

Szőke László, az Újbudai Városszépítő Egylet képviselője az ülésen ugyancsak bírálta a polgármester szavait, erre Molnár Gyula elnézést kért.

(hirado.hu/Magyar Hírlap)