A férfi jelenleg szabadlábon védekezik, a lap szerint kétmillió forint előleget kért a „munkáért”.

A fideszes Meggyes Tamás a mellette októberben szervezett szimpátiatüntetésen jelentette be: az életére akartak törni.

– Skorpió géppisztollyal akartak motorról rám lőni. A motort már meg is vették, a géppisztolyt még nem – mondta a polgármester a tüntetésen, majd arról is beszámolt: behívták a rendőrkapitányságra, s ott tudta meg, hogy merényletet terveznek ellene. Úgy tudja, két verziót találtak ki a támadói. Az első szerint drogot és fegyvereket csempésznek a házba, a másik szerint lelőtték volna.

– Tíz nappal később érdeklődtem a rendőrségen, hogy elfogták-e a merénylőt, hiszen egy olyan ember ellen adtak ki elfogatóparancsot, aki bűncselekményeket készített elő. Azt mondták, Németországba szökött. A merénylő volt már börtönben, maffia leszámolás miatt öt és fél évet ült – mondta a demonstráción Meggyes, aki azzal zárta beszédét, hogy az igazságot ki fogják mondani, de a szeretet a legfontosabb, s mindig a szeretet parancsa által vezérelve cselekednek majd.

Dr. Csorba Zsolt Ödön, a megyei bíróság elnökhelyettese a kemma.hu kérdésére elmondta: az emberölés előkészítése bűntettével megvádolt férfi büntetlen előéletű. A rendőrségtől azt is megtudták, Meggyes Tamás védelmét máig fenntartják.

(kemma.hu)