Fotó: MTI/AP/Jon Gambrell
A magyar pavilon a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott dubaji világkiállítás harmadik napján, 2021. október 3-án
Hirdetés

A közlemény szerint a 26 fő befogadására alkalmas magyar étterem vendégszáma messze meghaladja a várakozásokat, ebéd- és vacsoraidőben háromszor is megtelik. Az épület úgynevezett Gastro Roots részlegében kóstolóétterem, bisztró, terasz és shop is várja az érdeklődőket.

A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár-beefsteak, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig a híres Eszterházy-tortát keresik a leginkább – tették hozzá.

A pavilon éttermében hathetente változó, klasszikus magyar menüsorokat kóstolhatnak a látogatók modern, újragondolt formában, természetesen sertéshús mellőzésével. A kínálatban visszaköszönnek majd az évszakok és az ünnepek is, novemberben a libaételek, decemberben karácsonyi és újévi fogások, farsangkor a fánk.

Az országban rendkívül szigorú alkoholtilalom van érvényben, de az Expo 2020 Dubai területe kivételnek számít, ezért lehetőség nyílik az egyedi magyar borválogatás bemutatására is. A látogatók körében népszerű az AquaBar is, ahol többféle hazai ásványvizet kóstolhatnak meg – közölték.

Korábban írtuk

Az ajándékshopban akár 250 vásárló is megfordul naponta, itt kivétel nélkül magyar kézműves manufaktúrák minőségi termékei közül lehet válogatni. A kézzel készített csokoládék a legkeresettebbek, emellett a természetes szappanok, illetve a méz-, lekvár- és szörpkülönlegességek is nagyon kelendők – áll a közleményben.