A Jobbik képviselői már megszokhatták, hogy fórumaikon felcsendül a müezzin (a muszlimokat imára hívó) éneke – ez hétfőn is megtörtént, ezúttal Kisbéren. Ám aznap másik meglepetés is várt a pártra: Orosházán disznófejet vittek ajándékba a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének a Vona által cserben hagyott radikálisok – derült ki a beol.hu beszámolójából.

Hétfő délután két helyszínen is szembesítették a Jobbikot pártelnökük iszlámot éltető szavaival. Kisbéren hangszóróból szóltak Vona török nyelvű mondatai, a jobbikos utcafórumokról már elmaradhatatlan müezzin kíséretében. Erről a Vadhajtások Facebook-oldalán megosztott videó tanúskodik.

Ennél szokatlanabb eset történt Orosházán, ahol a képviselő-testület ülésére volt jobbikosok látogattak el, és egy fél disznófejet dobtak az egyik jobbikos képviselő asztalára. Az akcióval dr. Szabó Ervinnek, a párt országgyűlési képviselő-jelöltjének üzentek, hogy lépjen vissza a jelöltségtől – adta hírül a beol.hu.

A Jobbik helyi alapszervezetének volt elnöke, Németh Norbert és az Orosházára érkezett Rubi Gergely, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője azt mondta, „ajándékot” hoztak, majd a párt országgyűlési képviselőjelöltjének szánt állattetem-darabot, egy disznófejet dobtak egy másik jobbikos önkormányzati képviselő, Lénárt Zoltán asztalára.

A hírportál szerint a testületi ülésre betoppanó Németh Norbert és Rubi Gergely a városháza előtt rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. Rubi Gergely itt azt mondta, korábbi orosházi látogatásakor kapott Németh Norberttől ügyészségi nyomozati anyagot. Rubi kijelentette: az ügyészségi anyag tartalmát megismerve felszólítja dr. Szabó Ervint, lépjen vissza országgyűlési képviselő-jelöltségétől. Dr. Szabó sajtóközleményében közölte: nem mond le és tiszta kampányra szólított fel.

Az ülésen résztvevő fideszesek és MSZP-sek reakciói a beol.hu-n olvashatók.

demokrata.hu