Az Ága-Bága formáció kezdte meg a színpadi programok sorát, magyar dalok akusztikus feldolgozását hallhattuk tőlük. Őket követte a Kaláka együttes, s hirtelen gyerekekkel telt meg a színpad előtti tér, ahol a kicsik babzsák fotelekben nyújtózkodva hallgatták a népszerű mese- és versfeldolgozásokat. Mindeközben a termelői piacon is beindult az élet, kézműves sajtokat, vízibivaly szalámit, mentaszörpöt, csatnit, számos étel- és italkülönlegességet kóstolhattak a látogatók.

Az épületen kívül kürtőskalács és a bográcsokban rotyogó karcagi birkapörkölt illata keveredett, de sült kolbász, szatmári szilvalekváros csavartfánk és csurgatott kenyér is szerepelt a kínálatban.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntőbeszédében elmondta, hogy a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban jelenlegi árfolyamon mintegy 1400 milliárd forint támogatás áll Magyarország rendelkezésére mezőgazdasági és vidékfejlesztési célokra, melyből összesen 220 ezer pályázó részesül támogatásban. „Támogattuk a közvetlen értékesítést, hogy friss, egészséges, jó minőségű termékek egyenesen a termelőktől kerülhessenek a magyar családok asztalára.” – mondta az államtitkár.

A köszöntők után a regionális fellépők táncos, énekes és színházi produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Garami Gábor pedig élő kívánságműsorral jelentkezett a Class Fm sátrából, ahonnan sokan üzentek ismerőseiknek egy szép dal kíséretében.

A gyerekek a játszóházban szabad utat kaptak kreativitásuk kiélésre, hiszen egy nagy, falra feszített vászonra festhettek kedvük szerint. A népies hangulat jegyében kipróbálhatták a magyar népmesei fordulatokra építő Világgá megyek társasjátékot, az esztergálást, kovácsolást és a nehezített terepen való diótörést is.

A komolyabb témák iránt érdeklődők beülhettek a vidékfejlesztési konferenciára, ahol érdekes és színvonalas előadásokat hallhattak. Végül Ferenczi György és a Rackajam adott fergeteges koncertet, amit a tombolasorsolás követett.

A látogatók sok-sok élménnyel, ajándékokkal és termelői ínyencségekkel tértek haza, s úgy tűnt a rendezvény elérte célját, valóban sikerült a magyar vidéket egy napra a fővárosba hoznia.