Nemcsak Miskolcon és Pécsett, hanem Nagykanizsán is megpróbálja aláásni a keleti vakcinákkal szembeni bizalmat a helyi balliberális oldal. Pécsett Auth István, a DK pécsi önkormányzati képviselője, tanácsnoka, előválasztási jelöltje próbált az orosz oltóanyag ellen hangolni. Emellett szintén a baranyai városban uszított a kínai vakcina ellen és terjesztett hamis híreket a Párbeszédből korábban kilépett önkormányzati képviselő, Ágoston Andrea is.

Hirdetés

A politikus egyebek mellett azt posztolta a közösségi oldalára: „A magyar kormányban nem bízunk, a teherautóról »leesett« vakcinákban sem.”

Egy másik bejegyzésében pedig már nyíltan fogalmazott, amikor azt írta: „Kínában az idős embereket nem oltják a kínai vakcinával. Akkor a magyar öregeket miért?” Miskolcon a helyi baloldal régi motorosa, Bartha György önkormányzati képviselő propagált a napokban egy olyan írást, ami szerint egyes vakcinák beadását meg kell fontolni.

Nagykanizsán többen is beszálltak a keleti vakcinák elleni kampányba, élükön a Horváth Jácint fémjelezte DK-val. A közelmúltban jelent meg helyben az Európai Magyarok, a DK digitális kiadványának februári helyi száma, amelyben oldalakon keresztül ekézik a kínai vakcinát.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk