A Karitász elkülönített bankszámlájára eddig összesen mintegy 10 millió forint érkezett. A lakosság nagylelkű felajánlásai teszik lehetővé, hogy a szervezet az elmúlt héten is több teherautóval szállított tartós élelmiszert, vizet, fertőtlenítőszert és ruhákat az árvíz sújtotta településekre.

Június 15-én Székely János püspök, Écsy Gábor országos karitászigazgató és Dúl Géza atya Szendrőládra vitt segélyszállítmányt a helyi cigány közösségnek. A település Bódva menti utcáiban 1,5 méteres víz állt napokig. A többségében katolikus cigányok lakta városrész súlyos károkat szenvedett.

Június 12-13-án országszerte 15 Tesco áruház ajánlotta fel segítségét, lehetővé téve, hogy a Katolikus Karitász számára fertőtlenítő szereket adományozzanak a vásárlók az áruházakban. A Tesco továbbá több raklapnyi tisztítószert is felajánlott a Karitásznak, amelyeket a jövő héten szállítanak ki.

Június 14-én Szombathelyen nagyszabású jótékonysági estet rendeztek, amelynek bevételét, valamint az elmúlt napokban összegyűlt adományokat – hétszázezer forintot és közel 10 tonna tartós élelmiszert és tisztítószert – adtak át Árvai Ferenc egri karitászigazgatónak. Szombathelyi szakközépiskolások a nyáron Ónodon a megrongálódott házak helyreállításánál is segédkeznek majd, szakmai gyakorlatuk ideje alatt.

Június 15-én a Duna Televízióban adta át P. Péter Arthur ferences házfőnök Árvai Ferencnek a csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjén összegyűjtött összeget, mintegy 1,8 millió forintot.

A hét végéig a Szeged-Csanádi Egyházmegye minden temploma várja még a fertőtlenítőszereket, amelyeket szintén a Karitász juttat el a rászorulóknak.

Egyre több felajánlás érkezik a Katolikus Karitászhoz, amelyek az árvíz sújtotta családok gyermekeinek nyaraltatását segítik elő. Így már szervezik a táborokat Egerben, Bagolyirtáson, Petőfiszálláson, Szombathely környékén, Ürömön, Pilisborosjenőn és Budapesten.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 20-án országos templomi gyűjtést tart az árvízi katasztrófahelyzet által sújtott családok megsegítésére.

A Karitász továbbra is kéri a magyar lakosságot, hogy nagylelkű adományaikkal támogassák az árvíz sújtotta családokat.

Számlaszám:

12011148-00124534-00800007