Hirdetés

Az elmúlt években több mint 30 olyan intézkedést vezetett be a kormány, amellyel segítette a családalapítást, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. A Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is ismertetett a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

„A 2011-ben történt családbarát fordulat óta 178 ezer gyerekkel több született meg, mint anélkül született volna”

– emelte ki Zsigó Róbert.

A kormány újra visszaállította a 3 éves gyest. A családi adó- és járulékkedvezményt a kiskorú gyermeket nevelő családok 95 százaléka veszi igénybe. Közel 60 ezer négy vagy több gyermekes édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Több mint duplájára, 66 ezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, ezzel is segítve a kisgyermekes anyák munkába állását. Eddig még soha nem jutott ennyi gyerek ingyenes tankönyvhöz, kedvezményes étkezéshez, táborozáshoz, mint most – sorolta az államtitkár.

„Már közel 250 ezer család jutott ingatlanhoz, vagy bővítette otthonát a csok és a csok plusz segítségével”

– Összegzett Zsigó Róbert, hozzátéve, hogy az otthonfelújítási program segítségével 370 ezer család otthona újult meg, a Babaváró program pedig 245 ezer család életét segítette.

Korábban írtuk

„Mi továbbra is a családokért dolgozunk. Ezekben a háborús időkben is megvédjük, sőt bővítjük a családtámogatásokat, megvédjük a magyar családok békéjét és biztonságát”

– jelentette ki az államtitkár.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.