A négy virágkocsi már szerdán reggel átlépte a magyar-román határt és megérkezett Nagyváradra, ahol a nap folyamán a Szent László-téren csodálható meg. A Bihar megyei „virágkarnevált” a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezete, a Partium Alapítvány és a Varadinum Alapítvány szervezi.

Hirdetés

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete szerdán Facebook-oldalán közölte: a több éves hagyomány szerint idén is látható Bihar megyében a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, mely a koronázási jelvényeket is bemutatja.

Korábban írtuk

A több mint negyedszázada testvérvárosi kapcsolatot ápoló Nagyvárad és a Debrecen közös virágkocsija is megtekinthető a partiumi településeken. Ez idén tavirózsát formáz a térség jótékony hatású termálvízkészletére emlékeztetve. A körülötte repkedő szitakötők a boldogság és a remény szimbólumai, és a szecesszió jegyében készültek, mely Nagyvárad és Debrecen építészetében is megmutatkozik – írták az ismertetőben.

A Magyar Posta virágkocsija szintén látható Bihar megyében, a mesevilág által ihletett kompozíció az azonos célokért munkálkodó közösségek fontosságára mutat rá. Negyedikként a Debreceni Szakképzési Centrum virágkocsija a Jövőkép, Tudás, Innováció kulcsgondolatot hirdeti.

A nagyváradi önkormányzat által szervezett Magyar Kulturális Napok keretében szerdán 19 órától a Szigligeti Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását adja elő.

A Bihar megyei „virágkarnevál” csütörtökön az Érmeléken folytatódik, fő vidéki állomása Érsemjénben lesz, de útjuk során több településen – Bihar, Paptamási, Biharfélegyháza, Bihardiószeg, Csokaly, Székelyhíd, Kiskereki, Ottomány, Értarcsa, Érkörtvélyes, Érmihályfalva – megállnak. A virágkocsik az Érmihályfalva-Nyírbátor határátkelőnél térnek vissza Magyarországra.