Minden nép a maga lelki alkatához, attitűdjéhez alkalmas politikai rendszerben találja meg önmagát – véli Kerényi Imre. A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízottal a valódi multikulturalizmusról és a kultúra kiegyensúlyozásáról is beszélgettünk.

– Az Európai Uniót, a keresztény Európa számára létrehozott szövetséget többek mellett Konrad Adenauer és Charles de Gaulle találta ki a II. világháború utáni időszakban. Az alapítók után következő generáció ez ellen lázadt fel ’68-ban, az unokáik pedig alapvető értékektől lettek megfosztva. Nem tudják, mi a karácsony, nem tudják, milyen fontos a népléleknek a húsvét, vagy milyen fontos az, hogy az ember férfi vagy nő. Közép-Európában ezeket az értékeket még nem rúgták fel – mondta a címlapinterjúban Kerényi Imre. – A liberális primadonnák azt hiszik, olyan lesz az ország, amilyennek ők szeretnék. De ahány liberális zseni, annyifélét mondanak, nem tudnak nemzeti közösségben gondolkodni, és képtelenek olyan politikai eszmét kínálni, amit a többség elfogadna.

Lapunkban emellett Derbi a roncstelepen címmel részletesen elemezzük a balliberális ellenzék helyzetét, interjút olvashatnak Boros Imre közgazdásszal, s kiderül az is, hogyan vált a migránsbiznisz egyik legnagyobb haszonélvezőjévé a szicíliai maffia.

A Demokrata augusztus 9-től kapható az újságárusoknál.