Lendvai szerint a két pártnak közös érdeke, hogy megakadályozzák a Fidesz kétharmados többségét. A Lehet Más a Politika listavezetője a választások éjszakáján elzárkózott, hogy jelöltjeik bármely párt javára visszalépjenek.

Az Index gyűjtése szerint egy héttel ezelőtt még más hangnemben, s egyáltalán nem szövetségesi pozícióból beszélt az LMP-ről.

Mesterházy Attila, aki közvetlenül a választások előtt, pénteken még úgy gondolta, hogy a LMP kimarad az országgyűlésből, azt állította, az MDF-hez hasonlóan jobboldali pártról van szó, amelyben több olyan embert is találni, aki „harmonikusan tudna együttműködni a Fidesszel”.

Az MSZP prominensei, ugyancsak az Index gyűjtése szerint, április 9-én még konkrétabban vádolták meg fideszes elfogultsággal az LMP-t.

„Nem szégyelli magát az LMP, hogy védte a védhetetlent? Így lesz más a politika? Antidemokratikus húzásokkal?” – kérdezte az MSZP a Kubatov-ügy kapcsán kiadott közleményében, arra hivatkozva, hogy Szabó Miklós, az LMP képviselője az Országos Választási Bizottság szavazásán „megpróbált menlevelet adni Orbán Viktor pártigazgatója illegális adatgyűjtésének”.

„Ez pedig nem jelent mást, minthogy az LMP egy későbbi stratégiai szövetség érdekében már ma minden fronton megpróbálja támogatni a Fideszt” – vonta le a következtetést a párt.

„Szekeres Imre elvesztegetett szavazatnak minősítette az LMP-re leadott voksokat.”

(hírTV, InfoRádió, Index)