A Tanítsunk Magyarországért program koordinációjáért felelős kormánybiztos hozzátette: minden olyan gyerekhez szeretnének eljutni, akiknek segít a program abban, hogy sikerrel vegyék a továbbtanulási akadályokat, mert ők „az ország utolsó munkaerő-tartalékai”.

Hirdetés

A szabadbattyáni táborban a Pécs melletti Magyarszéki Általános Iskola 12 felsős diákja vesz részt mentoraikkal és tanárukkal. A gyerekek megismerkednek a környék munkahelyet és szakképzést kínáló vállalkozásaival, valamint szabadidős programokat szerveznek számukra a Logsol Kft. támogatásának köszönhetően – ismertette György László.

Korábban írtuk

Fiers András, a vállalkozás tulajdonosa az MTI-nek elmondta, az 1980-ban alapított családi vállalkozás 46 embert foglalkoztat, éves árbevételük eléri az 1,2 milliárd forintot. A társaság kiemelt figyelmet fordít a náluk tanulókra, dolgozóik csaknem 20 százaléka „saját nevelésű” szakember.

A társaság fém alkatrészek és szerszámgépek előállításával foglalkozik. Az elmúlt időszakban gyártották le két szén-dioxid figyelő műhold házát, amelyet az Európai Űrügynökség bocsát fel.