Fotó: Magyar Nemzet
Hirdetés

„2012 májusában egy alkalommal többekkel együtt százmillió forintért vett szelvényeket a skandináv lottón ügyfelem, aki készpénzben, egy táskában vitte be a pénzt az üzletbe, az egyik terminál fél napon keresztül nyomtatta a négy kartondoboznyi lottószelvényt” – nyilatkozta korábban annak az F. Attilának az ügyvédje, aki egy egész országot átszövő piramisjáték-hálózatot épített ki évekkel ezelőtt. Ennek a milliárdos csalássorozatnak volt az egyik elkövetője Magyar Péter bizalmasa, S. Mária is. A nő egyébként nem más, mint Magyar jelenlegi élettársának az édesanyja.

„Visszatérve a védő nyilatkozatára: a bűnöző egyik szelvénye telitalálatos volt és 411 milliót ért” – mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy védence többször is tízmilliókat invesztált a szerencsejátékba, és több alkalommal egyetlen találat hiányzott a főnyereményhez.

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet: a piramisjáték szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés,

Korábban írtuk

a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben,

miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ráadásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt.

(forrás)