A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hollik István érdekes fejleménynek nevezte, hogy a Földközi-tengeren át a migránsok millióit „Európába taxiztató” szervezetek sorra jelentik be tevékenységük felfüggesztését, miután az olasz állam szigorú ellenőrzésnek kívánta alávetni őket, és magatartási kódexet vezetett be számukra. 
    
„Inkább megfutamodnak, csak hogy elbújhassanak a törvények és az ellenőrzés elől” – fogalmazott a kormánypárti politikus, emlékeztetve arra: az olasz hatóságok azután nyúltak a szigorítás eszközéhez, miután ügyészségük konkrét bizonyítékokat tárt fel arról, hogy az érintettek részesei a nemzetközi bűnszervezetek által működtetett emberkereskedelemnek és embercsempészetnek. 
    
A képviselő párhuzamot vont a Földközi-tengeren és a Magyarországon működő migránspárti civilek között, akik szintén sorra jelentik be, hogy nem hajtják végre a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, amely szerint be kellene vallaniuk a külföldről érkező támogatásaikat. 
    
„A migránspárti szervezetek Magyarországon sem akarják, hogy átláthatóan működjenek, hogy a magyar emberek megtudják, hogy valójában Soros György támogatásából, Soros György tervének végrehajtásán dolgoznak” – fűzte hozzá Hollik István, rámutatva: Soros terve, hogy migránsokkal árassza el Európát. 
    
Ezen szervezetek folyamatosan támadják Magyarország bevándorláspolitikáját – mondta Hollik István, aki szerint az olaszországi fejlemények is azt bizonyítják: Magyarországnak igaza volt, amikor az elsők között kezdeményezte a migránspárti szerveztek működésének átláthatóvá tételét. 
    
A politikus kérdésre színjátéknak nevezte Vona Gábor Jobbik-elnök nyilatkozatát arról, hogy pártja nem rasszista. Hollik István kijelentette: „a Jobbik tele van antiszemita, zsidóellenes, náci és rasszista alakkal és nyilatkozattal”. Szerinte elég arra gondolni, hogyan gyalázta meg Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a holokauszt áldozatainak emlékét a Duna-parti emlékmű leköpésével, de felidézet azt is, hogy a szintén jobbikos képviselő Staudt Gábor nem volt hajlandó bocsánatot kérni sem a magyar zsidóságtól, sem a magyar cigányságtól. Szerinte ezen képviselők méltatlanná váltak az országgyűlési munkára, ám Vona Gábor „falazott” nekik. 
    
A képviselő kérdést kapott a zárt kormányzati telefonhálózat kiépítéséről szóló hírrel kapcsolatban is, amelyre azt felelte: bár az ügy kormányzati hatáskör, annak lehetnek nemzetbiztonsági okai. Kijelentette azt is: nem Magyarország lenne az első, amely ilyen hálózatot épít.

(MTI)