Nem tudhatja meg a közvélemény, hogy a leleplezett kiskunhalasi kistérségi megbízott, Weiszenberger László hány hazai vagy uniós pályázatban segített, így azt sem, hogy hány pályázatot fölözhetett le. A területfejlesztési miniszter, Bajnai Gordon közlése szerint a kistérségi megbízottaknak nem az volt a dolguk, hogy pályázatokat írjanak és nyújtsanak be, így nyilvántartás sincs róluk.

„Csak tudjad, hogy nekem van egy kvótám, amin belül mondjuk 10 darab egy adott évben nyer”. Ezzel a mondattal adott súlyt szavainak a kiskunhalasi kistérségi megbízott 2005-ben, amikor az uniós pályázati pénzek visszaosztási gyakorlatát ismertette egy helyi vállalkozóval. A leleplező videofelvétel közlése után néhány nappal a Hír Televízió e-mailben kért betekintést a területfejlesztési minisztériumtól az összes olyan, 2003 és 2007 között kötött szerződésbe, amelyben szerepel Weiszenberger László neve vagy bármelyik hozzá köthető cég. A dokumentumok nyilvános megismerésétől a miniszter nem zárkózott el.

A minisztérium sajtóosztálya egy hét elteltével válaszolt a hírTV kérelmére, szintén e-mailben. Ebben az áll, hogy Weiszenberger László projektgazdaként vagy pályázóként nem szerepel a minisztérium hazai és uniós pályázati nyilvántartásaiban.

A kistérségi menedzser egyébként találkozhatott a pályázatokkal, hiszen a leleplező felvételen maga beszél arról, hogy a minisztériumot megillető részt ő vitte fel Budapestre.

(hírTV)