Fotó: Demokrata/T. Szántó György
Hirdetés

– Tudjuk, a hála nem politikai kategória. Keményen nyilatkozott a magyarokról a német nagykövet asszony, Julia Gross, pont a német egység napján tartott beszédében. Pedig ehhez az egységhez Magyarországnak is van némi köze… Most már nemcsak a kultúra, a vallás, de a diplomáciai érintkezések terén is ekkora a szakadék a hivatalos Nyugat és hazánk között?

– A második világháború előtt a nagyhatalmak igyekeztek beleszólni a kisebb államok éltébe. A folyamat vége az internacionalista és a nacionalista szocializmus megszületéséhez vezetett, az eredményt ismerjük. A háború után egy francia, egy olasz és egy német kereszténydemokrata politikus arra törekedett, hogy az európai nemzetek partnerként tekintsenek egymásra, és így alakítsák közös sorsukat. Ez volt az unió bölcsője. Csakhogy most a nyugati országok ránk akarják erőltetni az a akaratukat, erről szólt a német nagykövet asszony brutális, minden diplomáciai normát felrúgó beszéde is. Valósággal püfölte a magyarokat, miközben német nyugdíjasok ezrei költöznek hozzánk, nyugalmat, biztonságot találva. Németország a hattyúdalát éli, és dühében szétveri az Európai Unió eredeti értékeit és formáit. A minimum az, hogy kérjen bocsánatot tőlünk a német diplomácia.

Az ismert, de a minap felfüggesztett fiatal katolikus pap, a homoszexuális rendezvényeken résztvevő Bese Gergő ügye megrendítette a híveket. Nem jött jól ez az amúgy is sokszor támadott keresztényeknek…

– Senki sem állította, hogy az egyházakban ne fordulnának elő bűnök, ne volnának bűnös emberek. Már csak azért is előfordulnak, mert valahol, valamilyen mértékben és formában mindannyian bűnösök vagyunk. Helyes, hogy a katolikus egyház azonnal felmentette bűnös papját. Elfogadhatatlan viszont az a sziklagörgetés-szerű támadás, amit a balliberális oldal művel az ügy kapcsán. Ezt visszautasítjuk. Már csak azért is, mert ők azok, akik a legvisszataszítóbb filmekkel, programokkal bombázzák gyermekinket a legkülönfélébb médiafelületeken. Tőlük nem kérünk erkölcsi kioktatást. Ha egyházi körökben vagy a politikai szcénában ilyen eset történik, mint ami most a katolikusoknál, az nem maradhat következmények nélkül. Elvárjuk, hogy a balliberális oldal is büntesse meg a bűnöseit az általa támogatott egyházakban.

Korábban írtuk

Már naponta érkezik hír valamilyen nyugati késeléses támadásról, amelynek migránshátterű az elkövetője. Fizikai értelemben is megkezdődött a háború a keresztény Európa ellen?

– Annyi bizonyos, hogy ezek már nem egyedi esetek. Azok a háborúk, közel-keleti és afrikai konfliktusok indították be a migrációt, amelyeket a Nyugat, mindenekelőtt Amerika gerjesztett a térségben. A magyar kormány álláspontja a kezdetektől egyértelmű és világos az illegális migrációról, azaz nem engedjük be az illegális migránsokat, és nem hozunk létre migránsgettókat. Megvédjük a határt, és megvédjük a magyar embereket.

Igen, de a túlnépesedés és klímaváltozás is szerepet játszik a jelenségben, a migránsok döntő többsége a jobb életkörülmények csábításában kell útra. Hogy lehet ezt megállítani akkor, amikor az Európai Bizottság még segíteni is szeretné a folyamatot?

– Egyrészt el kellene fogadni végre azt az alapelvet, hogy senkit és semmit sem engedhetünk be az unióba, aki és ami felül akarja írni Európa keresztény kultúráját. Másrészt el kell vetni az illúziókat és a hazugságokat. A legtöbb európai vezető azzal takarózott idáig, hogy a negatív demográfiai folyamatok miatt és a munkaerő pótlására szükség van a migránsokra. Látni kell, eleve mennyire önző felvetés ez, hiszen így éppen onnan hozzuk el a fiatal munkaerőt, ahol a legnagyobb szükség volna rá. Oda kell vinni a segítséget, ahol baj van, és nem a bajt behozni Európába. Különösen nem Magyarországra. A másik probléma pedig a filantrópia, vagyis a jóemberkedés, amely nem ismeri el a kultúrák sajátosságaiból adódó különbségeket és az így keletkező feszültségeket. Például a saria önkényes bevezetését egyes nyugati városok bizonyos kerületeiben. Jó kérdés, mit tehet most az az Európai Unió, amely annyira meggyengült már, hogy a saját szabályait sem képes betartani. Akkor hogyan tartathatná be másokkal? A késes támadások arra utalnak, hogy eljött az idő, amikor a migránstömeg kész erőszakosan is átrendezni azt a kultúrát, amely befogadta.

Több európai párt és politikus is a belátás és a normalitás útjára térne már migráció ügyében. De mit tesznek az egyházak? Georg Bätzing, a német püspöki konferencia elnöke arra szólította fel még a hétvégi voksolás előtt a hívőket, hogy ne szavazzanak az AfD-re! Amelyet mi normalitáspárti erőnek tartunk.

– Megszoktuk, hogy a német egyházi vezetők egy része, legyenek katolikusok, evangélikusok vagy reformátusok, belesimulnak a brüsszeli balliberális vonalba. Félnek a médiától? Vagy eleve így gondolkodnak? Jó kérdés. Az a baj ezzel, hogy a társadalom egésze, aki szeretné megőrizni a keresztény kultúrát, illetve aki hívőként éli a mindennapjait, nem kap rendes útmutatást az egyházától.

Mi lesz a felnövekvő generációkkal? Mert úgy tűnik, olyan új vallások születnek és lépnek a keresztényi hit helyébe, mint a technika iránti rajongás, az LMBTQ-kultúra, a woke mozgalom…

– Ilyen volt néhány éve a zöldideológia is. Előbb-utóbb azonban el fognak tűnni ezek az idézőjeles vallások. Ettől még képesek persze pusztítást végezni a fiatalok lelkében, iszonyú konfliktusok felé sodorva az erre fogékony generációt. Konfliktusok felé, mert például a migrációt és az LMBTQ-kultúrát nehéz összeegyeztetni. Vagy elég lett volna egy muszlimokon gúnyolódó olimpiai megnyitó, és olyan tűz marta volna Párizst, amelyhez képest az olimpiai láng csupán egy pislákoló gyertya. Nem fogadható el, de érthetően heves reakció érkezett volna a muszlimok részéről.

Mi a legaljasabb elem az európai kereszténységgel szemben vívott harcban?

– A cinizmus. Ellenfeleink mindig arra hivatkoznak, hogy a kereszténység a béke és a szeretet igéjét hirdeti. Ezért ha bármilyen, kicsit is határozottabb lépést teszünk a magunk védelmére, mindig a fejünkhöz vágják, hogy nem vagyunk elfogadók és befogadók, nem vagyunk toleránsak. Ez a cinizmus az, amivel a kereszténység nehezen tud mit kezdeni.

Fotó: Demokrata/T. Szántó György

Szó volt az előbb Európa demográ­fiai válságáról. Magyarországon is kevés gyerek született az elmúlt időszakban. Pénzügyi vagy valamilyen mentalitásbeli, lételméleti oka van ennek? Talán épp a keresztény kultúra meggyengülése?

– A Gyurcsány-korszak után tíz éven át folyamatosan emelkedett a születések száma Magyarországon. A gyermekvállalási kedv növekedését azok az anyagi, lelki és személetbeli változások indukálták és az a családtámogatási rendszer erősítette, amelyet a konzervatív, nemzeti kormány indított el. Ha mindez nincs és az ország marad a leköszönő balliberális kurzus passzív családpolitikájánál, akkor bizonyos számítások szerint 200 ezerrel kevesebb gyerek született volna az elmúlt tíz évben. Sok oka van a most tapasztalható csökkenésnek. Az egyik például az, hogy a Ratkó-generáció elöregedése óta folyamatosan csökken a szülők száma. Az a furcsa, hogy a balliberális oldal egyáltalán meg mer szólalni ez ügyben a Bokros-csomag és a Gyurcsány-féle direkt családellenes intézkedések után. És azt se felejtsük el, hogy a balliberálisok az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket.

Ha már család… A The Geopolitics egy cikkében az írta nemrég, hogy az Orbán-kormány holmi család- és gyermekvállalási politikával operál, nacionalista, irredenta vonalat követ, és ezért meg fog bukni…

– Ez nyilván egy sorosista médium, ezúttal erősen Brüsszelre hangolva. Amúgy az Európai Bizottságnak nem az a feladata, hogy minősítse a tagországokat; vegye tudomásul, hogy 27 egyenrangú államból áll az unió. Az EU-t csak erősítik a tagországok önálló törekvései, rájuk jellemző sajátosságaik, és nem gyengítik. Ettől lesz gazdag és érdekesen sokszínű az unió. Ezzel szemben ha valaki nem ért egyet Brüsszel központi akaratával, amely véletlenül sem a tagországok és az unió érdekeit szolgálja, azt a bizottság megzsarolja, ellehetetleníti, saját bírósága elé viszi, eltapossa. Lásd az olajcsapok elzárását. De az eredmény mégiscsak az, hogy Magyarország nem támogatja az illegális migrációt, Ukrajna fegyverekkel való ellátását, nem fogadja el a keresztényellenes ideológiákat, elveti a woke, az LMBTQ, a genderizmus kultúráját, ami egyébként most csövestül zúdul Európára. Írhatja azt a The Geopolitics szerzője, hogy Magyarországot nem kell figyelembe venni, mégis napi ügy az EB-ben a magyarok szuverenitása és a példa, amit ezzel nyújtunk másoknak.

Az algériai bokszoló, Iman Helif ügyével a gendermozgalom nyilvánosan és hivatalosan is lenyomta a világ torkán a nemek összemosását, a nemnélküliséget. Azaz az androgünitást. Mi a célja ezzel? Mert a biológiai nem az egyik legerősebb identitása az embernek. Ha ezt is elveszik tőle, csupán jól kezelhető biorobottá válik.

– Néhány éve még csak mosolyogtunk, amikor kigyúrt amerikai bűnözők nőnek vallották magukat a bírósági tárgyalásokon, és női cellákba kerültek. De mára felgyorsult és magasabb szintre emelkedett a gendermozgalom tevékenysége. Ami egyébként a női nemet sújtja leginkább. Én úgy látom, hogy akik átadják magukat a gendermozgalom ártó ostobaságainak és bíznak életellenes törekvéseiben, azok vissza fognak szorulni.

Vagy csúcstechnológiai eljárásokkal, mesterségesen szaporodnak tovább, ezzel is fenntartva ezt a kultúrát?

– Isten kétneműnek teremtette az embert, ez számtalanszor megjelenik az Ószövetségben és az Újszövetségben is. De megjelenik minden más történelmi vallásban, a muszlimban, a hinduban, a zsidóban is. Én úgy gondolom, hogy hatalmas a vallások ereje szerte a világon, tanításaik évszázadokat, ha nem évezredeket ölelnek fel, a hóbortok viszont gyorsan letűnnek. Számtalan élet- és emberellenes, sőt deviáns törekvést fedezhetünk fel a történelemben, de nem lett vége a világnak, itt vagyunk. Az emberiség előbb-utóbb visszatalál a normalitás útjára. Optimista vagyok.

Még úgy is optimista, hogy mára szinte megszűnt a bűn fogalma?

– Ez nagy baj. Már magát a szót, hogy bűn, sem használjuk. Relativizálunk és inkább hibát, vétket mondunk. Így lett feledhető hiba az SMS-ekben rendelt sokmilliárdos vakcinacsomag, a késes támadás pedig pszichés rendellenesség a terrorizmus helyett. Ártatlan emberekre támadó antifa harcost ültetünk az Európai Parlamentbe, a görög képviselőnő pedig éppen hogy csak szabadult korrupciós ügyben történt előzeteséből, máris visszament a parlamentbe és szavazott Magyarország ellen, méghozzá korrupcióval vádolva! Ez az unió bábeli zűrzavarának csúcsa volt. Európa az emberi kultúra egyik bölcsője, őrzője volt évezredeken keresztül. De most önmagát számolja föl. A történelem azt mutatja, hogy ha nagyon kileng az inga az egyik őrület irányába, akkor ugyanezzel a lendülettel csap át a másik őrületbe is. Tanácsos lenne inkább józanul, középen tartani.

Mondhatjuk-e, hogy Magyarország keresztény többségű ország? Azaz van-e még jogunk kitenni egy hatalmas keresztet a város valamely exponált pontjára?

– A kereszténység és a keresztény kultúra meghatározó a magyar emberek életében. Hívőkében és nem hívőkében egyaránt. A kereszténység kulturális és morális fundamentumán éljük a mindennapjainkat, pont a keresztény kultúra volt az az alap, ami biztosította a nyugati világban azt a szabadságot, amit eddig ismertünk. Másrészt mindenki ismeri a mondást, hogy halála előtt még a legmegrögzöttebb ateista is Istent keresi. Jogos a kereszt.

Fotó: Demokrata/T. Szántó György

A keresztény kultúra egyik legfontosabb eleme a közösségépítés. A kormány a tanítás idejére kiveszi a gyerekek kezéből a mobiltelefont. Hogyan hat majd ez az iskolai közösségekre?

– Személyesen is tapasztalom, hogy amikor kirándulunk a gyerekkel, és nem használhatják a mobiljukat, egy-két óra múlva már nem is hiányzik nekik. Egymás felé fordulnak. Azaz újra közösséggé válik a csoport, az osztály. Nemzetközi kutatási eredmények is azt mutatják, hogy a folyamatos mobilozás megváltoztatja a gyerekek gondolkodását. Ezt érzékelik a szülők is, akik egyetértenek a korlátozással. De a tanároknak és az iskolaigazgatóknak korábban kiküldött kérdésekre is az a válasz érkezett, hogy a mobil korlát nélküli használata eltereli a diákok figyelmét és nehezíti a pedagógusok dolgát. Ezért döntött úgy a kormány, hogy csak akkor szabad mobiltelefont használni a tanítási időben, amikor az az oktatást segíti. Mindemellett ez nem azt jelenti, hogy leállítjuk az iskolai digitalizáció fejlesztését, amiben az elmúlt években komoly eredményeket értünk el. Szerintem a fiatalok nagy része is meg fogja érteni, hogy nem ellenük, hanem érdekükben történt a korlátozás.

A mobilstoptól azt várja a közvélemény jelentős része, hogy sikerül visszafordítani a fiatalokat a hagyományos értékek irányába. Hogy támasszák fel azt a konzervatív Európát, ahol egyre több politikus ismeri be a magyar kormány igazát a béke, az élet igenlése, de az illegális migráció kapcsán is. Feltámadhat még Európa?

– A nemrég lezajlott, különböző tartalmú választások azt bizonyítják, hogy az elmúlt tíz év után a nyugati közvélemény jelentős része Magyarország pártjára állt. Senkit sem akarunk megítélni, még kevésbé kioktatni, de fontosnak tartjuk, hogy minden európai állam tisztelje és tartsa meg a teremtett világ értékeit.

Akár dühös ellencsapásnak is tekinthető például, hogy az Európai Bizottság bíróság elé citálja a szuverenitásvédelmi hivatalról hozott törvényünket…

– Már megszoktuk az efféle eljárásokat, pénzelvonásokat. Nem félünk, nem engedjük belesodorni magunkat a nyugati politikában zajló őrületekbe, progresszív folyamatokba. És milyen közeg ez egyáltalán, ahol a tanácsteremben teljes erőből püfölnek bennünket, a folyosón meg azt sugdossák oda nekünk, hogy igazatok van, csináljátok csak tovább?