Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje egy kommentben „agymosott népnek” nevezte a magyarokat. Egy 2022-es Facebook-oldalán közzétett posztja alatt az egyik kommentelőjének a következőket írta:

Hirdetés

„Sajnos, amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok.” Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat, és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemasírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket.”

A Mandiner cikkében arra hívja fel a figyelmet, nem Magyar Péter pártjának jelöltje az első, aki agyamosottaknak nevezi az embereket. Márki-Zay Péter a 2022-es választási vereség estéjén azt mondta,

„A Fidesz szavazói a legszegényebbek, akik gondolkodásra képtelen agymosottak, és köd homályosítja el a látásukat.”

A magyar választók pocskondiázására jó pár példa akadt az elmúlt esztendőkben is. A Mandiner emlékeztet Walter Katalin BKK-vezér esetére, aki gyalázó stílusban nyilatkozott a szolgáltatásokat igénybe vevő utasokról.

Korábban írtuk

„Az utasokat a járatritkítás folyamatába bevonni olyan lett volna, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”

– mondta Walter Katalin. Walter Katalin később felajánlotta a lemondását, de azt Karácsony Gergely nem fogadta el.

A Mandiner arra is emlékeztet, amikor Bangóné Borbély Ildikó 2019 áprilisában több millió embert nevezett patkánynak az ATV műsorában, csak azért, mert azok a nemzeti oldallal szimpatizálnak.

Később Bangóné ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, tovább folytatta, 2019. április 29-én rögzítette a határkerítést lebontani akaró Ujhelyi István által meghirdetett patkánykampányt, és a mellette kiálló videóanyagot, hogy ily módon is demonstrálja, ragaszkodik a Fidesz-szavazókat sértő kijelentéséhez.

2021. novemberében nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy azok a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint a sötétben tartott, trágyával etetett gombák. 2020 augusztusában a Facebookon megosztott videójában pedig arról beszélt, hogy a Fideszre a szegény és műveletlen magyarok szavaznak.

Nem sokkal ezután december 6-án a vidéki embereket nemes egyszerűséggel falusi tudatlan embereknek titulálta. A Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában a következőket mondta:

„Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat.”

Majd így folytatta: „ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.”

A további részletekről a Mandiner oldalán olvashatnak.