Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát – jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva pénteken a közmédiának.
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hollik István ezen megállapítását brüsszeli és európai politikusok csütörtöki nyilatkozataira alapozta, megjegyezve: miután Soros György ismét Brüsszelben tárgyalt, Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos megüzente, hogy meg akarják győzni azokat a tagállamokat is, amelyek elutasítják a kvótát.
    
Hozzátette: Emmanuel Macron francia elnök és az ENSZ ugyancsak a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását sürgette előző nap.
    
Hollik István ezzel szembeállította, hogy a magyar emberek április 8-án egyértelművé tették: nem akarnak bevándorlóországban élni.
    
„Ezért bárki is fenyegeti Magyarországot, vagy próbál nyomást gyakorolni ránk, hogy bólintsunk rá a kötelező kvótára az előttünk álló brüsszeli tárgyalásokon, ez nem fog megtörténni, a magyar emberek akaratát fogjuk érvényesíteni, bármilyen kemény csatákban is kell ezt megtennünk” – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus.

(MTI)