Nem volt a BKV. Zrt. számítógépein olyan program, amely a levelek jogosulatlan megváltoztatására lett volna alkalmas, illetve a cég levelezőrendszerét nem törték fel, erre utaló jelet a rendőrség nem tapasztalt – közölte a BRFK kommunikációs osztálya.

A közlekedési társaság még május végén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény vétsége elkövetésének gyanúja miatt, ugyanis Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője nyilvánosságra hozta azokat a hivatalos beosztással aláírt elektronikus leveleket, melyekből véleménye szerint kiderül: a köz szolgálatára az adófizetők pénzén alkalmazott vezető beosztású emberek a hatalom kiszolgálására politikai „munkát” is végeztek.

Az Index az ügy kapcsán arról ír, hogy Regőczi Miklós mostani eltávolítása nincs közvetlen összefüggésben a rendőrségi nyomozás megszüntetésével. Regőczy október 1-el közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, miután az új vezérigazgató, Kocsis István alacsonyabb posztot ajánlott neki.

Az Index szerint azonban az informatikai igazgató júniusi távozása közvetlenül is összefüggésben volt az email-üggyel: Nemcsics Róbert és a BKV informatikusai nem tudták vagy nem akarták igazolni, hogy ismeretlenek kémprogramok segítségével szerezték meg a cég belső elektronikus levelezését.

(hirado.hu/Magyar Nemzet/Index)