Fotó: MTI/Sándor-palota
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök kétoldalú tárgyalása Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 16-án
Hirdetés

Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel – írta a köztársasági elnök. Hozzátette, hogy a megbeszélés középpontjában a magyar fiatalok és az Erasmus+ program állt.

Novák Katalin úgy fogalmazott: „bízom benne, hogy a magyar hallgatókat a továbbiakban sem fosztják meg a külföldi tanulás adta lehetőségektől.”

Az államfő szerda reggel részt vesz a Defending Europe’s United Front című panelbeszélgetésen – közölte az MTI-vel a Sándor-palota. A panelbeszélgetés témája az európai védelmi együttműködés és a NATO-bővítés.

A magyar államfő mellett Andrzej Duda lengyel elnök, Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz politikai aktivista, a 2020-as elnökválasztás jelöltje és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is részt vesz a panelbeszélgetésen. Az esemény moderátora Roula Khalaf, a Financial Times című brit lap szerkesztője lesz.

Korábban írtuk