A gyanú szerint elhunyt személyek adatai és aláírásai is szerepeltek az LMP-s képviselő-jelölt ajánlóívein.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya az LMP politikusa ügyében – tudta meg a hirado.hu.

A Budapest 4-es számú választókerületben induló képviselő-jelölt csak nagy nehézségek árán tudta leadni az induláshoz ajánlást. A választási bizottság első körben el is utasította nyilvántartásba vételét, miután a szükséges ötszáz aláírás helyett csupán 452 érvényes támogatást tudott bemutatni.

Később pótolta a hiányt, de a bizottság megállapította, hogy az LMP jelöltjének ajánlóívein szereplő ajánlások között elhunyt személyek adatai is szerepeltek – írta meg korábban a Magyar Hírlap. A helyi választási iroda ezt követően megtette az ügyben a szükséges jogi lépéseket.

A BRFK a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt nem adott. A Btk. 350. paragrafusa szerint a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(hirado.hu)