Összesen tizenegy helyszínen fogadják professzionális előadók a minőségi szórakozásra vágyókat. Az ilyenkor kulturális központtá alakuló III. kerületet nemcsak az ország, hanem Európa különböző pontjairól érkező vendégek látogatják meg.

– A kultúra a közösségépítés legfontosabb eleme, a rendezvény célja is az, hogy a kerületben egységes közösség épüljön – mondta múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján Bús Balázs óbudai polgármester.

Rábóczkiné Benkő Zsuzsanna, az Óbudai Kulturális Központ igazgatóhelyettese hozzátette, az Óbudai Nyárnak nemcsak a lakosok között van közösségépítő szerepe, hanem intézményi szinten is.

A Fő tér megint koncertek helyszíne lesz, az idősebb korosztály számára pedig hangversenyeket, kortárs és klasszikus zenét szolgáltatnak.

A fiatalok a Kobuci kertben tombolhatnak többek között Kiscsillag- és Quimby-slágerekre, de lesznek gyerekprogramok is, fellép például az Alma zenekar, a Kaláka együttes és a Kolompos együttes.

Lesznek színházi előadások a Zichy udvaron és az Óbudai Társaskör kertjében, Múzeumok Éjszakája, valamint állandó és időszakos kiállítások az Óbudai Múzeumban.

Az esemény zárórendezvénye, a Hékás Békás vidám forgataggal, kulináris élvezetekkel és koncertekkel búcsúztatja a nyarat, a fesztivál utolsó koncertjét az Edda Művek adja.