Malina Hedviget diáklányt még 2006 nyarán megtámadták és megverték, csak azért, mert magyarul beszélt. Ezt követően az akkor még Bugár Béla vezette Magyar Koalíció Pártja a lány védelmére kelt, és Gál Gábor személyében ügyvédi védelemben részesítette. Csakhogy néhány nap múlva Robert Fico miniszterelnök és Robert Kaliňák belügyminiszter azzal vádolta meg Malina Hedviget, hogy az egész történetet csak kitalálta, és félrevezette a hatóságokat. Ezt követően Gál Gábor (aki azóta Bugárral együtt otthagyta az MKP-t, és létrehozták a Most-Híd pártot) felhagyott Malina Hedvig védelmének a biztosításával. A sors pikantériája, hogy most éppen a Bugár Béla és Gál Gábor pártjának választási listájáról a parlamentbe jutott négy szlovák, OKS-es képviselő állt ki nyilvánosan a mellett a Malina Hedvig mellett, akit 2006-ban Gál Gábor ügyvédként elhagyott. Az OKS-nek ez a nyilatkozata is alátámasztja azt a véleményt, hogy a Most-Híd listáján parlamentbe jutott 14 képviselő között lesz legalább négy olyan, akikre a felvidéki magyar közösség számíthat a jogvédelem terén.

Malina Hedvig kálváriája a mai napig nem ért véget. Sőt, hazugnak, csalónak, Szlovákia egyik legnagyobb ellenségének nyilvánították őt, és eljárás folyik ellene a hatóságok megtévesztése vádjával. Az OKS el akarja érni még a sajtótörvény, a hazafiassági törvény módosítását és a bazini új szemétlerakó ügyének felülvizsgálatát.

A négy OKS-képviselő annak apropóján tartott ma sajtótájékoztatót, hogy visszautasítsák Robert Fico miniszterelnök azon kijelentéseit, miszerint ők egy instabil és szélsőséges részesei, illetve támogatói lesznek az új szlovák kormánynak. A Most-Híd párttal aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben feltételek nélküli támogatásukról biztosítják a megalakuló új kormányt, megfogadják, hogy nem fognak a megbuktatása mellett szavazni.

(Felvidék Ma)