Hirdetés

Oláh Lajos (DK) arról beszélt, június 9-én két választást is tartanak egy időben, majd szóvá tette, hogy továbbra sem zárták be a választási csalásra lehetőséget adó kiskapukat.

Szerinte azért, mert a kormánypártok a kezdeményezettjei a mostani rendszernek. Nincs érdemi lehetőség az ajánlások ellenőrzésére, továbbra sem hajlandóak kiszűrni a kamupártokat, sőt bátorítják őket – mutatott rá és konkrét példákat hozott azokra az esetekre, amikor egyezés volt ezen pártok és a Fidesz listáját aláíró embereknél.

Miért nem akadályozzák meg a választási csalásokat? – kérdezte.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt mondta, kíváncsian figyelte, hogy „V. László, akit elítélt a fővárosi ítélőtábla választás rendje elleni bűntett, azaz választási csalás miatt, bejön-e az ülésterembe”. Nem jött be és nem ő adta elő a felszólalást – jegyezte meg.

Ez a bűntett jogerős – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: Varju László „korrupciós jellegű” elkövetési módon egy képviselőjelöltet akart meggyőzni arról, hogy lépjen vissza. Jó lett volna, ha erről beszél a képviselő felszólalásában, és az is, ha az esetről levonnak bizonyos következtetéseket – jegyezte meg.

Arra biztatott, figyeljék, hogy a mostani visszalépések nem ilyen esetek miatt történnek-e meg. Mielőtt másokra mutogatnak, jó lenne, megtisztítanák a saját soraikat a választási csalások elkövetőitől – jegyezte meg.

.

Korábban írtuk