Olcsóbb víz- és szennyvízszolgáltatással, javuló minőséggel és vízbiztonsággal számolhatnak a Nyugat-Nógrádi települések a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., a tulajdonosi elvárásoknak és a nemzeti érdekeknek megfelelő, stratégiai fontosságú szolgáltatási terület bővítésének köszönhetően.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő törekvéseinek megfelelően növelte szolgáltatási területét a DMRV Zrt., és március 1-től öt évre átvette Nógrád megye ötvennégy településén a víz- és szennyvízszolgáltatás üzemeltetését.

A bővítés a kormányzati érdekek érvényesítésén túl a lakosságot is jelentősen támogatja, ugyanis a csatlakozással az érintette településeken átlagosan 10 %-kal csökken a szolgáltatás díja háztartásonként. Ez a lakossági fogyasztók esetében 500-600 Ft/hó kiadáscsökkenést jelent.

A díjcsökkenés az önkormányzati fogyasztók esetében is fenn áll, ráadásul az településekkel kötött megállapodás szerint a jelentősen csökkentett az üzemeltetési díjak 2012. december 31-ig változatlanok maradnak.

„A Nyugat-Nógrádi régió és a DMRV Zrt. egyesülése, a régóta halogatott és egyre fontosabbá váló víziközmű törvény elfogadása előtt, az egyik első mérföld köve lehet, az állami vagyon védelme és a hazai víziközmű szolgáltatás további elaprózódásának megakadályozása érdekében tett erőfeszítéseinknek” – jelentette ki a csatlakozás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Vogel Csaba, a DMRV Zrt. vezérigazgatója. Az eseményen részt vett és beszédet mondott még Csach Gábor Balassagyarmat alpolgármestere és Kamarás Zoltán, az MNV igazgatója is.