Fotó: Janiczak Dávid Facebook-oldala, szerk: demokrata.hu

A Fidelitas lemondásra szólította fel a kolléganőjét szexuálisan megfenyegető Janiczak Dávidot.

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért – közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.

Ez minden mérce szerint elfogadhatatlan – jelentette ki a szóvivő, aki bírálta, hogy Vona Gábor pártelnök többszöri felszólításra sem mondatta le az alelnököt.

Párkányi Eszter elmondta: a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezdenek, ennek első állomása – egy félperces videó – már elérhető a Fidelitas Facebook-oldalán. Ezt további akciók fogják követni egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot – fejtette ki.

A rövid videón egyebek mellett az látható, hogy Vona Gábor az esetet kommentálva azt mondta: szerinte ez bárkivel megeshet. A Fidelitas ezt botrányosnak minősítve azt kéri az emberektől, emlékezzenek erre, amikor április 8-án szavaznak.

Ez jellemző a Jobbik tipikus hozzáállására, hiszen amíg minden ellenfelére kígyót-békát kiabálnak, amint kiderül valami számukra kellemetlen, hovatovább botrányos dolog, azt azonnal megpróbálják elsikálni, hétköznapi dologként kezelni – mondta lapunknak Böröcz László, a Fidelitas elnöke. Márpedig az – szögezte le -, hogy valaki így beszéljen a kolléganőivel, nem csak a közéletben dolgozók számára, hanem bármilyen munkahelyen megengedhetetlen.

Janiczak Dávid polgármester, egy várost vezet, és jó példával kellene elöl járnia, így különösen vérlázító, hogy szexuálisan megfenyegeti a munkatársnőjét. Ezért úgy gondoljuk, hogy Janiczak Dávidnak nincs helye a magyar közéletben – hangsúlyozta Böröcz.

Ez botrányos!

A Jobbik alelnöke nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, Vona Gábor szerint bárkivel előfordulhat, hogy ilyet tesz.Ez botrányos!Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án!

Gepostet von Fidelitas am Dienstag, 27. März 2018

Janiczak Dávid legutóbb nyilvánosságra került hangfelvételeit IDE kattitva hallgathatják meg.

(MTI, demokrata.hu)