Fotó: Orbán Balázs, Facebook
Hirdetés

Orbán Balázs a Klein-Lábassy Kultúrkúriában tartott doorstep sajtótájékoztatón szólt arról, hogy az orosz–ukrán háború két éve tart, és úgy látszik, hogy Európában háborús készülődés indult el. Hozzátette: az sem kizárt, hogy a háború – amely „a mi értelmezésünk szerint két szláv nép közötti belháború” – előbb-utóbb a NATO – tehát a nyugati államok – és Oroszország közvetlen konfliktusává szélesedik.

Kijelentette: a magyarok érdeke, hogy kimaradjanak a háborúból. A kérdés csak az, hogy ki képes Magyarország békéjét és biztonságát megőrizni, ki képes ellenállni annak a nyomásnak, amely Brüsszelből és egyes nyugat-európai fővárosokból az országra hárul – jegyezte meg.

Azt mondta: az elmúlt két év bebizonyította, hogy a baloldal, a magyar ellenzék egyetlen pártja – beleértve a régi és az új ellenzéket is – sem képes ellenállni a háborús nyomásnak.

A politikai igazgató úgy vélekedett: az új ellenzék nem képes arra, hogy ellenálljon a háborús nyomásnak, tekintettel arra, hogy „ők a finanszírozást, a médiatámogatást, a hátteret, a nemzetközi bekötöttséget” mind külföldről, mind ezektől a „háborús országoktól” kapják – jelentette ki.

Korábban írtuk

Ezért ha ők szereznek felhatalmazást június 9-én – akár a települések vezetésére, akár Magyarország európai parlamenti képviseletére -, akkor biztos, hogy a „megrendelői igényeknek” megfelelően elősegítenék, hogy Magyarország háborúba lépjen, katonákat küldjön, részt vegyen a háborús készülődésben, illetve fegyverszállításokat engedélyezzen Ukrajna területére – sorolta Orbán Balázs.

Kiemelte: a magyar nemzeti érdek pártpolitikai hovatartozástól függetlenül az, hogy ez ne történjen meg. Jelen pillanatban kormányzati oldalról azt látják, hogy Magyarország békéjének és biztonságának egyedüli garantálói a kormányoldalhoz tartozó parlamenti képviselők és jelöltek.

Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése érdekében Orbán Balázs arra biztatott mindenkit, hogy június 9-én támogassa a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

Herczeg Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy politikai közösségük a háború kitörése óta a béke pártján áll. Hozzátette: a tét június 9-én a „békénk és a biztonságunk”.

A doorstep sajtótájékoztató után a helyszínen Polgári est pódiumbeszélgetés következik, ahol a megjelentek kérdéseket is feltehetnek – közölte Herczeg Zsolt.