A magyar kormányfő a Horst Seehoferrel folytatott megbeszélésen hangsúlyozta, Magyarország célja, hogy Közép-Európa termelési központjává váljon.

A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t. Mint írta: Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában továbbra is az államadósság csökkentése, valamint a munkahelyteremtés áll, amelyben kifejezetten szoros együttműködésre törekszik a német iparral annak érdekében, hogy Magyarország Közép-Európa termelési központjává válhasson.

Orbán Viktor tájékoztatta a bajor miniszterelnököt a magyar energiastratégiáról is, amelynek lényege, hogy az ország minél több forrásból szerezhessen be energiahordozókat, és nagy jelentőséget tulajdonít az energiahálózatok összekötésének az Adriától a Balti-tengerig – közölte a szóvivő.

A találkozón – tette hozzá – a bajor külügyminiszter gratulált Magyarország EU-elnökségi eredményeihez, a két miniszterelnök pedig az eddig is kiváló bajor-magyar kapcsolatok további szélesítésében állapodott meg, amelynek kölcsönös hivatalos látogatások is részét fogják képezni.

Orbán Viktor szerdán Münchenben meghívott vendégként részt vett a volt bajor miniszterelnök, Edmund Stoiber 70. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

(MTI)