Nem engedünk a 48-ból. Eleink 1848-ban ezen a napon felállították a polgári szabadság és a nemzeti függetlenség mércéjét, azóta úgy mondjuk, nem engedünk a 48-ból, azóta nem adjuk alább – kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor. A Fidesz elnöke rámutatott: itt az ideje, hogy Magyarország a saját lábára álljon, saját útját járja.

Mint fogalmazott, 27 nap múlva ismét országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Azért hívtam ma Önöket ide, hogy együtt, közösen indítsuk meg az utolsó hajrát – jegyezte meg Orbán Viktor, arra emlékeztetve: nagy szégyen az, amit az elmúlt nyolc év kormányzása hozott Magyarország fejére, azonban 27 nappal a választások előtt megkaptuk a lehetőséget, már csak fel kell tennünk a pontot az „i”-re.

Orbán Viktor beszédében rámutatott arra, hogy az ország jelenlegi vezetői meg sem próbáltak közös célokat kitűzni, saját, önző anyagi érdekeikkel voltak elfoglalva. Mint fogalmazott, „ha rajtuk múlna, egész Magyarországot belegyömöszölnék egy kis nokiás-dobozba, és már vinnék is off-shore bankjuk páncélszekrényébe”. A korábbi nagy célokat elgáncsolták, amelynek eredményeként élenjárókból sereghajtókká váltunk. Magyart uszítottak magyarra, elvették a fiataloktól az otthonteremtés lehetőségét, a vállalkozóktól a Széchenyi-tervet, a nyugdíjasoktól az idős kor méltóságát.

A Fidesz elnöke ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hazánk rettenetesen rossz állapotban van.

Meglátása szerint Magyarország ma beteg és gyenge. A gazdaság kómába esett, de rossz állapotban van a kormányzás, a közbiztonság, és az egészségügy is. Ezenfelül civilizációnk jövője is bizonytalan, újabb válság előérzete látszik. Mint mondta, nehéz megtalálni a kivezető utat, de nem reménytelen. Magyarországnak tehetsége van a szép és értékes munkához, tehetsége van a sikerhez. „Ezért akar ma mindenki változást” – szögezte le.

Itt a lehetőség, hogy mi, XXI. századi magyarok, április 11-én, a választással végbevihetjük a magunk forradalmát, amellyel véget vethetünk az elmúlt évek szégyenteli politikájának, és utat nyithatunk egy új korszaknak, amelyben a kormányzás visszaadja a magyar nemzet önbecsülését – hangsúlyozta a Fidesz elnöke, hozzáfűzve: a mi forradalmunk az április 11-i választás lesz. Gyors, átütő, megrendítő változás, az igazság pillanata. Egy nagyarányú, megkérdőjelezhetetlen, elsöprő választási győzelem, amely összefogja sokmillió ember akaratát, mely egyesíti a nemzetet, még egy forradalomnál is több. Gyors, kiszámítható, alkotmányos, tehát biztonságos változás, mely nem követel áldozatokat – mondta.

A Fidesz elnöke aláhúzta, „nagy útra készülünk”. Hisznek abban, hogy jó kormányzással le lehet győzni a munkanélküliséget, talpra állítani a gazdaságot, megmenteni az egészségügyet, újra rendet, és közbiztonságot teremteni. Megjegyezte, komoly, szigorú, alapos és gyors intézkedésekre van szükség. A kormányzás önmagában azonban kevés, a bajok gyökeréig kell leereszkedni. Nélkülözhetetlen az igazi megújulás. Először, minden magyarnak magában kell végrehajtani a gyökeres változást.

Április 11-én nemcsak kormányt, sokkal többet fogunk választani – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva: valójában jövőt választhatunk magunknak. Mint fogalmazott, Magyarország számára ma egyetlen politikai erő jelenti a reményt, csak a Fidesz. A következő kormánynak a nemzeti ügyek kormányának kell lennie, én pedig elköteleztem magam, hogy a magam munkáját elvégezzem – szögezte le Orbán Viktor, aki a választással kapcsolatosan kijelentette: az egyéni és a listás szavazatokra is nagy szüksége van a Fidesznek, és aki megosztja szavazatát, az az ellenfeleknek ad segítséget.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta, minél többen kell legyünk, mindenkinek az erejére, minden voksra szükség lesz április 11-én. „Ne hagyjuk, hogy egyetlen ember szavazata is hiányozzon, mert elveszhet minden, amiért évek óta dolgoztunk” – tette hozzá. A rosszat nem elég elítélni, le is kell győzni – zárta végül beszédét Orbán Viktor.

(fidesz.hu)