Orbán Viktor azt mondta: a Lajta esetében egy hosszú, tíz órás tetőzésen vannak túl, sikeresen védekeztek a tetőzés időpontjában, a helyzet az idő múlásával javulni fog, a Duna esetében pedig az árhullám tetőzése a péntek reggel megkapott jelentések szerint Komárom térségében lesz.

Hirdetés

A Dunának erre a szakaszára is igaz az, ami a Lajtára, hogy lassú apadás várható

– tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a csütörtöki 614 kilométerrel szemben, most már 754 kilométeren zajlik a védekezés: az első fokozatú készültséget 68 kilométerrel növelték meg, a harmadik fokozatú, legmagasabb védelmi készültséget pedig újabb 114 kilométeren rendelték el.

Péntektől korlátozták a 19-es és a 41-es villamos közlekedését is a Lánchíd térségében. A 41-es villamos a Krisztina körút felé, az 56-os villamos vonalán közlekedik, a 19-es villamos pedig két szakaszon jár: a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig (felváltva), Kelenföld felől pedig a Clark Ádám tér megállóhelyig.

Korábban írtuk

Mindeközben a BKK sűrűbben indítja a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, illetve több járat közlekedik az 1-es villamos vonalán is – írták.