A Fidesz elnöke rámutatott, ma a magyar emberek azt mondják: legyen vége a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvaj szellem vált uralkodó ideológiává, és amelyet a szélhámos milliárdosok szabadítottak az országra. Mint Orbán Viktor megfogalmazta, ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot. Azok, akik mindig úgy gyarapodtak, hogy arra mások fizettek rá, így lassan az egész ország a Gyurcsány-Bajnai-korszak kárvallottja lett.

Orbán Viktor úgy látja, világossá vált, hogy jelenleg a Gyurcsány-Bajnai-korszak árát fizetjük meg az újabb MSZP-és csomaggal, amelytől – hiába minden áldozatvállalás -, a helyzet még rosszabb lesz. A reménytelenség kormánya és politikája ugyanis soha nem fog kivezetni az ördögi körből, mert ugyanazt folytatják, ami eddig volt: hazugság, trükközés, majd a felelősség áthárítása az emberekre újabb és újabb megszorításokkal. Magyarország azonban most – 35 nap múlva – kimondhatja, hogy elég volt. Június 7-én a szavazóhelyiségekben minden magyar emberre várni fog valaki, egy másik magyar ember. Legyünk ott mindannyian és a változás nem marad el – hangsúlyozta beszédében a Fidesz elnöke.

Mint megfogalmazta, megfigyelhető, hogy a tolvaj szellem politikusai időről-időre álruhát váltanak. Az elmúlt években is ez történt, hol jóléti rendszerváltóként, hol lendületes baloldaliként, hol pedig elszánt reformerként tűntek fel. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy jelen esetben a válság-kezelő álcáját öltötték magukra, hozzátéve, hogy ezúttal azonban hiába. Lassan mindenki látja azt, hogy a változások ellenére ez mindig ugyanaz a szocialista kormány.

A Fidesz elnöke megjegyezte, hogy a szocialista kormányzat nemcsak tavaly ősszel hazudott, de most is ezt teszi. Úgy véli, ideje kimondani, hogy hazánkban nem gazdasági válságkezelés, hanem az MSZP politikai válságának a kezelése folyik. A párt politikai hatalmának átmentéséhez kérnek áldozatvállalást az emberektől.

Orbán Viktor hallgatóságától ugyanakkor azt kérte, ne higgyenek a népszerűségi mutatóknak, a közvélemény-kutatási eredményeknek, mert mint mondta, soha nincs előre lefutott választás. Hozzáfűzte: „amikor egy ország mondja, hogy elég, akkor a hatalmat bitorlók megértik, hogy sok millió embert haragítottak magukra, és mennél tovább húzzák, a harag annál nagyobb lesz.”

A polgári párt elnöke elmondta, ő biztosan elmegy szavazni az európai parlamenti választás során. Nemcsak azért, mert részese akar lenni annak, amikor a hazája azt mondja a hatalmasoknak, hogy elég, hanem azért is, mert egy erős és sikeres országban akar élni. Mint fogalmazott, elege van a szélhámos üzletemberekből, azokból, akik az adófizetés elől külföldre viszik a pénzüket, itthon pedig megszorításokat tesznek és ráküldik az emberekre az adóhivatalt.

„Ott leszek családapaként, a gyerekeimért, a családomért. Nekem is elegem van abból, hogy a gyerekeink jövőjét ellopja, föléli egy maroknyi szélhámos és az őket támogató maroknyivá zsugorodott párt” – szólt arról, miért vesz részt a választáson június 7-én. Kifejezte azt a szándékát, hogy be kívánja bizonyítani, hogy Magyarország sokkal többre képes és mielőbb el akarja takarítani a romokat, meg találni a felelősöket, és újjá építeni az országot. „Én ott leszek, és várni fogok mindenkire, aki úgy érzi, hogy elég” – mondta Orbán Viktor.

(fidesz.hu)