A megbeszélésen ott volt Marilies Flemming alelnök és Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának országos elnöke is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy egész Európában alapvető kérdéssé vált a család- és demográfiai politika, amely egyben az alapját képezi annak, hogy a jövőbeni nyugdíjasok is megfelelő ellátásban részesülhessenek majd.

A magyar kormányzat és a hazai idősügyi szervezetek szorosabb kapcsolatokat szándékoznak kiépíteni az Európai Senior Unióval, és azt tervezik, hogy minden nyáron részt vesznek a szervezet nyári politikai akadémiáján. A Senior Unió elnöke szeretne a jövőben magyar egyetemekre is ellátogatni, hogy az egyetemisták és az idősebbek közötti együttműködéssel kapcsolatban tanácsokat adjon.

Orbán Viktor miniszterelnök közölte, hogy a magyar uniós elnökség további fontos lépéseket fog hozni az idősügy vonatkozásában is. Hangsúlyozta: a nyugdíjasok helyzetének javítása a demográfiai viszonyok fejlesztése és a megfelelő családpolitika nélkül elképzelhetetlen. Idén novemberben az EU 27 tagországának senior tagozatai három napos kongresszust tartanak Bad-Honnef-ben, melyre Iván Lászlót is meghívták.