Hirdetés

A miniszterelnök azzal kezdte válaszát: „A köztársaság elnökét megilleti a tisztelet és a jóhiszeműség, ezért a leghatározottabban utasítom vissza mind az ön által tett valótlan állításokat, mind pedig a hangnemet, amellyel a magyar köztársaság elnökét támadja.” Orbán Viktor az ügyvédi kamara állásfoglalására is felhívta a Gyurcsány-párt képviselőjének figyelmét, miszerint az a köztársasági elnök álláspontját megerősítette, a DK véleményét pedig nem osztotta a kérdésben.

A kormányfő azt mondta, ő úgy vélte, a Sulyok Tamás elleni nemtelen támadások a választási kampány részei voltak, és ezért meg is kapták Kálmán Olgáék ezért, az ami jár.

„Nem érdemes ezt folytatni!” – zárta válaszát Orbán Viktor.

Kálmán Olga viszonválaszában ugyanazt a lemezt ismételgette, és arra szólította fel a miniszterelnököt, kezdeményezze az államfő lemondását.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy fogalmazott: „Természetesen a legnagyobb tisztelettel vagyok minden ellenzéki képviselőről és az ott uralkodó szellemi állapotokról is. De azt szeretném világossá tenni, mi nem azok vagyunk, akikkel azt a gyermekded játékot lehet játszani, hogy föltesz egy valótlan állítást, majd megkérdezi, hogy tudtam-e róla. Óvodában szokták ezt játszani. Tisztelt képviselő asszony! Ön ténybelileg valótlan állításokat tett, amiket visszautasítok, a köztársasági elnököt pedig teljes mellszélességgel támogatom – ha holnap kellene előterjeszteni, ugyanúgy előtterjeszteném.”

Korábban írtuk