Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggeli Facebook bejegyzése rövid és frappáns. Egy mondat, amely így szól: „Ma este Eurovíziós dalfesztivál. Hajrá, Kati!”

Ma este 21-kor kezdődik ugyanis Düsseldorfban az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője, amelyet a Magyar Televízió élőben is közvetít. Óriási várakozás előzi meg a versenyt, hétfő este sor került az első főpróbára, amelyen a zsűri már pontozta is a produkciókat. Az eddigiektől eltérően idén új versenyszabályt alkalmaznak: nemcsak a nézők szavazatai alapján dől el a verseny, a pontok 50 százalékát a szakmai zsűri adja.

A keddi elődöntőből tíz finalista jut tovább. A nagy esélyesek közé sorolják a Magyarországot képviselő Wolf Katit, aki pénteken elnyerte a dortmundi rádió díját. Kati óriási népszerűségnek örvend a német városban, úton-útfélén megállítják és autogrammot kérnek tőle rajongói.

Miután a küldő ország nem pontozhatja sajtát versenyzőjét, így nekünk nincs más dolgunk, mint este kilenckor leheveredni a fotelba és együtt szurkolni Wolf Katiért! Hajrá Kati!

(Forrás: hirado.hu)