Megalakult Orbán Viktor miniszterelnök második kormánya, miután az államfő által jóváhagyott kinevezéseket követően a tárcavezetők szombat délután letették esküjüket a Parlamentben. Az új kabinet 8 tárcavezetőből áll, míg a Bajnai-kormányban 15 miniszter dolgozott.

A miniszterelnök az eskütétel előtt bemutatta kabinetjének tagjait. Orbán Viktor elmondta: olyan tárcavezetőket kért fel, akik meg tudnak felelni egy új gazdasági rendszer felépítéséhez szükséges elvárásoknak, felkészültek, döntéseket hoznak és azokért felelősséget vállalnak.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Külügyminisztériumot Martonyi János, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot pedig Fellegi Tamás vezeti. Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek lettek, Varga Mihály pedig a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként.

(MNO, HírTv)