Az orosz lapok kiemelten számoltak be a magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin tárgyalásáról. Az Izvesztyijának publicisztikát író Vadim Truhacsev politológus rámutatott, Orbán Viktor nem okozott csalódást, július elején, soros elnökként máris a világ fő híradójává vált, a moszkvai egyeztetés pedig növelheti a politikai erejét Európában.

Hirdetés

Hozzátette, mivel kárpátaljai magyarok is meghaltak a háborúban, a magyar kormányfőt feljogosítja ez a tény arra, hogy minden más európai politikusnál többet és hangosabban beszéljen a békéről.

A RIA-nak nyilatkozott Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke, aki hisztériának nevezte, ahogy az uniós vezetők reagáltak Orbán Viktor útjára.

A békét keresve érkezett Oroszországba, de a globalisták gyarmatán, az Európai Unióban ez hisztériát okozott – jelentette ki Rogov, aki szerint az „angolszász érdekek és bábok„ európai támogatói úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, mert látják a közvélemény igényét az olyan bátor és békét akaró politikusok iránt, mint Orbán Viktor.

Korábban írtuk

A lap idézte Leonyid Szluckijt, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának vezetőjét, aki úgy látja, a nyugati agresszív kisebbség nem tudja elfogadni, hogy valaki képes túllépni a kettős mérce paradigmáján.

Orbán lehet az aduász, aki megmentheti Európát az USA nyomására folytatott önpusztító játékban – ezt pedig Adalbi Sgagosev, a Duma biztonsági bizottságának tagja mondta a portál megkeresésére.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.