Szombaton 19 óra 30 perckor érkezett a jelzés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint Enyingen, a benzinkúton egy 15-20 főből álló társaságot ismeretlen személyek megtámadtak – olvasható a rendőrség vasárnap délutáni közleményében. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy szombat este körülbelül hat-hét gépkocsival érkezett egy társaság az enyingi töltőállomásra – a kútnál tartózkodók erre lettek figyelmesek. Elmondásuk szerint az ismeretlenek támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek – tájékoztat a kommüniké.

A felvételek cáfolják

A történteket rögzítette egy televíziós stáb, akik mással kapcsolatban éppen forgatni voltak a Fejér megyei településen. Az általuk rögzített felvételeket a fejér megyei nyomozók lefoglalták, mely alapján azonban kiderült, hogy a benzinkúton tartózkodó társaságot senki nem támadta meg. Az ott tartózkodó személyek azonban a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek el az oda érkező gépkocsik felé dobálni. Az autóban tartózkodó személyek azonban ekkor menekülőre fogták, és távoztak a helyszínről.

Hét előállított

Személyi sérülés nem történt, de arról egyelőre nem tud a rendőrség, hogy a gépkocsik rongálódtak-e a bűncselekmény során, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a sértettek ez idáig nem jelentkeztek. A lefoglalt felvételek alapján a fejér megyei nyomozóknak sikerült rekonstruálni az eseményeket, és beazonosítani az elkövetőket. Eddig hét férfit állítottak elő. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg a büntetőeljárás. Jelenleg mindegyikük bűnügyi őrizetben van. Az üggyel kapcsolatban további személyek előállítása várható.

Szerb rendszámú autó a benzinkútnál?

Fejér Megyei Hírlap úgy tudja: szombaton este az enyingi benzinkútnál egy 20-30 fős társaság ünnepelte egyikük (állítólag a Raffael-család egyik tagjának) születésnapját, amikor néhány autó – köztük egy külföldi, szerb rendszámú – érkezett a helyszínre. Ekkor különféle tárgyakkal kezdték dobálni a kocsikat. A benzinkutas ekkor értesítette a rendőrséget, a kútnál ezt követően vették őrizetbe a hét személyt.

(hírTV, MNO/fmh.hu)