A Diplomamentő program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az első képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek. Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn. Pákozdi Szabolcs kifejtette, jelenleg a képzésre jelentkező természetes személyek pályázatainak a formai ellenőrzése zajlik. A héten kiértesítik a képzéseket megvalósító felnőttképzési intézményeket a döntésről, illetve megkezdik az informatikai rendszerben adataik feltöltését. Az első képzések augusztus végén várhatóan elindulnak.

Az országban 82 képzési helyszínen valósítják meg a programot – fűzte hozzá Pákozdi Szabolcs.

A kormány által meghirdetett és az OFA által megvalósított diplomamentő programra azok jelentkezhetnek, akik államvizsgájukat a hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítették, és ezt igazolják, és csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék diplomájukat. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban, és vállalják az államilag elismert nyelvvizsga megszerzését, valamint rendelkezzenek alapfokú nyelvismerettel.

Az érdeklődők angol, német és francia kurzusok közül választhatnak, a tanfolyamok különböző intenzitásúak lesznek 120, 180 vagy 240 órás képzéssel.

A Diplomamentő programra december 31-éig lehet jelentkezni.

(MTI)