A Magyar Televízió 1580, a Magyar Rádió 1000 és a Duna Televízió 520 emberéből összeálló óriás-szolgáltatóhoz az embereken kívül a médiumok teljes felszerelése is birtokába kerül. A Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója Fazekas Csaba, a Hír Televízió korábbi első embere.

Az új rendszerben a Vagyonkezelő szállítja a közmédiumok minden műsorát. A hírműsorok kivételével, azt ugyanis a jövőben mindegyikük számára a Magyar Távirati Iroda (MTI) fogja legyártani. Ahogy a médiumokban tartott múlt heti ismertetőkön elhangzott: ez nem jelenti azt, hogy mindenhol egyforma híreket sugároznak majd, az MTI-től kapott anyagot ugyanis minden médium a saját elvárásai szerint dolgozhatja majd fel. A spórolást ugyanakkor példázza, hogy eddig egy-egy tájékoztatóra mind a négy intézménytől mentek tudósítók, mostantól ehelyett egy ember is elég lesz.

A közmédiumok állományában januártól mindössze 49-49 ember marad. Ők a produkciókat megrendelő programigazgatóságok, a jogi, valamint promóciós osztályok munkatársai lesznek. A feladatok összevonása a Vagyonkezelő Alapnál ugyanakkor elbocsátásokat indokolna. Bár a hírek szerint nyárig a jelenlegi létszámmal és műsorstruktúrával működnek tovább az egyes tévé- és rádióadók, az Index értesülései szerint hosszabb távon a 3100 emberből csak 1200 munkája marad meg. S további 220 ember az MTI jelenlegi 330-as létszámából. Az összevonás után a médiumok dolgozói egy ideig még régi helyükön maradnak.

Hosszabb távon azonban a Vagyonkezelő Alapnak nyilvánvalóan sok lesz a rádió Bródy Sándor utcai, a Duna tévé Mészáros utcai székháza, kiegészülve az MTV által bérelt Kunigunda utcai bázissal. Bár korábban arról volt szó, az új kormány nem kívánja fenntartani az MSZP-közeli Wallissal a Kunigunda utcai ingatlanra szóló bérleti szerződést, most mégis az látszik valószínűnek, hogy végső soron ezen a tágas telephelyen működik majd az új közszolgáltató.

A közmédiumok közös működtetésére egyébként már volt példa Magyarországon: az intézményt 1974-ig Magyar Rádió és Televíziónak hívták, ám ekkorra a televízió túl nagyra nőtt ahhoz, hogy a rádió betagozott főosztályaként működjön tovább.